Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Waarom het artikel op FTM site over de voormalige NGF-directeur niet meer dan trial by media is

ARTIKEL
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hein van Iersel, dinsdag 7 mei 2024
83 sec


Iedereen in de Golfsector heeft ongetwijfeld het verhaal gelezen over voormalig NGF-directeur Jeroen Stevens. In een breed aangezet verhaal in Follow The Money wordt hij feitelijk beschuldigd van het achteroverdrukken van inschrijfgelden.


Ik heb dit verhaal een paar keer gelezen en opnieuw gelezen en behalve dat het vlot geschreven is, is het vooral ook uiterst dun. Ik lees nergens een echt bewijs dat Stevens de goed gevulde kas van de golfbond leeggehaald zou hebben. Dit geeft Follow The Money in het verhaal ook expliciet aan. In de kopregel is van die nuance geen sprake. Die luidt onverfroren: Golfbond stopt jarenlang gesjoemel van de directeur in de doofpot. Om daar dan vervolgens geen enkel bewijs voor te leveren.
Probleem bij dit soort artikelen is dat andere media hiermee aan de haal gaan en dit klakkeloos gaan overschrijven. Waar Follow The Money in haar artikel nog letterlijk schrijft dat het lastig te bewijzen is dat Stevens geld achterover drukt, verdwijnt dat voorbehoud volledig als het artikel wordt overgeschreven in een artikel voor de NOS-website of op de website van het AD. Ik kan u nu al voorspellen dat Youp van 't Hek komende zaterdag met de rode broek van Jeroen Stevens aan de haal gaat. Een tweede probleem bij dit soort verhalen is dat je al heel snel denkt: 'Ja, maar het zou toch kunnen dat het zo gebeurd is.' Inderdaad, dat klopt. Het zou kunnen dat het zo gebeurd is. Maar dat lijkt me een zeer magere basis om iemand op zo'n manier aan de schandpaal te nagelen. Waar je je in een rechtbank nog kunt verdedigen, is dat bij een dergelijk artikel eigenlijk niet mogelijk.


Al met al vind ik het een zeer dun verhaal en kan alleen concluderen Trial by media

Als het verhaal van Follow The Money iets aantoont, is dat het onverstandig is om anno 2024 nog met contant geld af te rekenen. Dat is vragen om problemen. Wellicht kun je het de NGF wel aanwrijven dat ze een gebrekkige financiƫle administratie hebben gevoerd. Met de kennis van nu was dit in ieder geval een onverstandige keuze. Overigens, bijzonder dat het volgens het artikel juist Stevens is geweest die hier een einde aan maakt en eigenstandig heeft besloten dat er alleen nog digitaal betaald kan worden. Al met al vind ik het een zeer dun verhaal en kan alleen concluderen trial by media.

LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER