Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Veelzijdig en krachtig werkpaard

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Willemijn van Iersel, maandag 19 september 2022
55 sec


Jean Heybroek toont Toro Workman UTX

Op de vakbeurs GroenTechniek Holland spotte vakblad Greenkeeper deze nieuwe 4x4 transporter op de stand van Jean Heybroek. Dit model, de Toro Workman UTX, is gloednieuw en het exemplaar in Biddinghuizen is de eerste in Nederland.


Gerhard Teunissen, Area Manager Groentechniek Golf bij Jean Heybroek, is enthousiast over de UTX: 'Met dit veelzijdige werkvoertuig met vierwielaandrijving gaat Toro de competitie aan met de populaire John Deere Gators en Kubota transporters. De UTX is speciaal ontworpen voor zware dagelijkse werkzaamheden op golfbanen en andere veeleisende terreinen. De veelzijdigheid en kracht maken dit werkpaard echt uniek. De UTX is multifunctioneel en jaarrond inzetbaar: van onderhoudswerkzaamheden en winterdienst tot evenementenbouw en transport van personen, materialen en gereedschap. De rijsnelheid en het toerental van de Workman UTX zijn niet rechtstreeks gekoppeld, dit maakt het mogelijk om de perfecte hoeveelheid vermogen toe te passen op het werk, ongeacht de gewenste rijsnelheid.'

Niet schakelen

Er komt zowel een diesel- als een benzine-uitvoering van de UTX, die een rijsnelheid haalt van 40 kilometer (diesel-uitvoering) en 72 kilometer (benzine-uitvoering) per uur. Verder is de machine uitgerust met stuurbekrachtiging, ledkoplampen, richtingaanwijzers, remlichten, overmaatse schokdempers voor en achter en een inschakelbare vierwielaandrijving met differentieelvergrendeling. Schakelen is niet nodig.
Teunissen: 'De UTX is verkrijgbaar met halfopen of dichte 2- of 4-persoons cabine en naar keuze uit te rusten met verwarming en airconditioning. De machine heeft een laadvermogen tot 567 kg en tot 907 kg trekkracht. Het is echt een mooie robuuste transporter voor het zwaardere werk.'


De eerste exemplaren van de UTX zullen over enkele maanden aan de EU worden geleverd. Vanaf 2024 zal de UTX naar verwachting volop leverbaar zijn.
De prijs is nog niet bekend.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER