Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Golfbaan Sluispolder genomineerd voor ‘Golfbaan van het Jaar’

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, woensdag 2 december 2015
104 sec


De Golf Awards zijn een initiatief van de NGF (Nederlandse Golf Federatie), de NVG (Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties) en de PGA (Professional Golf Association), waarbij alle partijen die nauw betrokken zijn bij golf in Nederland het jaar gezamenlijk afsluiten.

De prijzen die worden uitgereikt zijn: de beste golfer en golfster van het jaar, het grootste talent, het beste team, de beste coach, de beste gehandicapte speler, de beste greenkeeper, de beste golfjournalist en natuurlijk de beste baan van het jaar.

"Het is een beetje het toetje van het jaar: de Golf Awards", aldus vaste gastheer van het Awardgala Marcel Maijer, sportpresentator bij RTL7. "Als de clubs bij de meeste golfers voor even worden opgeborgen, verschijnt de crème de la crème van de Nederlandse golfwereld op het gala in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Vooral om de beste golfer en golfster van het afgelopen jaar te bewieroken, maar ook om het talent, de baan of de journalist van het jaar te eren." Het publiek krijgt tegenwoordig echt te zien waarom de diverse winnaars hun prijs hebben verdiend. Dat gebeurt vooral door middel van filmpjes, die Marcel Maijer allemaal zelf maakt.

Renate Roeleveld, general Manager van golfbaan Sluispolder legt uit waarom Sluispolder genomineerd is. 'Dit jaar is het thema innovatie. In de eerste ronde hebben wij toegelicht waarom wij denken golfbaan van het jaar te zijn. Golfen kan je overal, maar Sluispolder verbindt graag en organiseert daarom veel activiteiten. Niet alleen qua golfsport blijven wij in beweging, we bewegen vooral mee met de sterk veranderende golfmarkt. Een van de vele activiteiten is de FAB Friday. Fabulous moms worden uitgenodigd om te starten met golfen, maar vooral om met élkaar te golfen. Wij begeleiden hen daarbij in de baan of op de Driving Range. We creëren daarmee niet alleen nieuwe golfers, maar ook een vrolijke nieuwe vriendinnengroep.' De golfbanen in Nederland hebben gestemd op alle ingezonden innovaties en daaruit zijn twee finalisten gekomen: Sluispolder en Midden Brabant. De erkenning van de overige banen voelt al als een overwinning op zich vertelt de manager.

Niet alleen de golfbaan heeft een nominatie op zak, ook PGA Professional Wiebe Giesen die al jarenlang op golfbaan Sluispolder werkt, is genomineerd. De nominatie voor 'Golfprofessional van het Jaar' is voornamelijk een gevolg van de sterkte stijging van het aantal jeugdleden op Sluispolder. De enthousiaste Wiebe Giesen verzorgt sinds een aantal jaar het jeugdgolfprogramma en dat werpt zijn vruchten af. Hoewel het aantal golfende kinderen in Nederland afneemt, toont Sluispolder een tegengesteld beeld. 30% groei in het aantal jeugdleden, de kinderen zijn tussen de 5 en 18 jaar oud, in 2015. "Wij bieden golf aan als totaal-sport voor kinderen. Het moet ten eerste fun zijn, maar ook motoriek komt aan bod, discipline, grappen, maar ook het sociale karakter. We laten de kinderen samen spelen om groepsgevoel te creëren en om ze te leren samenwerken. Alle facetten die bij het leerproces van een kind horen, komen tijdens de golflessen aan bod. Oh, en ze leren natuurlijk heel goed golfen" lacht Wiebe Giesen.

Op donderdag 17 december, tijdens de finale-avond in Noordwijk, wordt de winnaar bekend gemaakt.



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER