Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

John Deere introduceert zes nieuwe stand-on maaiers

NIEUWS
GOLFBAANTECHNIEK
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Steffen van Zundert, dinsdag 22 oktober 2024
78 sec


Stand-on maaiers van John Deere krijgen diverse upgrades

John Deere introduceert zes nieuwe modellen in de QuikTrak Q800-lijn. Vier modellen in de M- en R-serie werden opnieuw ontworpen, en twee modellen in de E-serie kregen een update in 2024. Met deze upgrades wil John Deere het gebruikersgemak, het zicht en de wendbaarheid van de stand-on maaiers verbeteren.

Foto: John Deere
Foto: John Deere

Chase Tew, business unit manager bij John Deere, roemt de nieuwe functies van deze maaiers. 'Met meer snelheid, kracht en brandstofcapaciteit bieden onze modellen van 2024 een oplossing voor klanten die hun productiviteit willen verbeteren.'

Verbeteringen in de E-serie

De modellen Q810E en Q820E zijn voorzien van verschillende verbeteringen, met als doel om het onderhoud makkelijker te maken en om de uitvaltijd te minimaliseren. Zo hebben deze maaiers nu aluminium maaispindels, waardoor het volgens John Deere eenvoudiger wordt om de messen te vervangen. Met de riembescherming wil John Deere het schoonmaken makkelijker maken. De Q820E Quiktrak is uitgerust met een motor met 23,5 pk.


Foto: John Deere

Vermogen

De Q820M en Q850M maaiers in de M-serie en de Q850R en Q865R EFI maaiers in de R-serie hebben nu een ruimer aanbod qua motorvermogen. Met motoropties van 27pk (met carburateur) en 34,5 pk (met electronic fuel injection) zijn de maaiers geschikt voor diverse omstandigheden. Het 7-Iron PRO maaidek is beschikbaar in maten van 48,54 en 60 inch. Er kan snel geschakeld worden tussen verschillende maaihoogtes.


Brandstof

De nieuwe machines uit de M- en R-serie hebben een andere gewichtsverdeling omdat de brandstoftanks lager zijn geplaatst. Dit verhoogt de stabiliteit van de machine en zorgt voor betere tractie bij het maaien van hellingen, verklaart John Deere. Het brandstofsysteem is verder aangepast, om de machine efficiƫnter te maken. Bovendien is de capaciteit van de brandstoftanks 114 procent groter dan bij eerdere modellen.


Bediening

De nieuwe modellen in de M- en R-serie hebben veranderingen gemaakt in de bediening, om de bestuurder meer controle te geven over de maaier. De bestuurder staat nu op een platform dat 14% groter is geworden, waardoor de bestuurder van positie kan veranderen bij verschillende maaiomstandigheden. Op de nieuwe display krijgt de bestuurder meer informatie, zoals gebruiksuren, brandstofniveau en motorsnelheid.


Banden

De nieuwe modellen van de M- en R-serie kregen in 2024 een banden-upgrade. Met de nieuwe luchtloze Tweels, beschikbaar in 22 en 24 inch, belooft John Deere een betere tractie en de anti-lekbanden voorkomen stilstand. Deze Tweels zijn verkrijgbaar voor alle modellen in de M- en R-serie.


LEES OOK

LOGIN   met je e-mailadres om te reageren.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
NGA houdt regiodag voor west
maandag 28 oktober 2024
t/m maandag 28 oktober 2024
Grote merken keren terug op Saltex 2024
woensdag 30 oktober 2024
t/m donderdag 31 oktober 2024
Fleetexpo
woensdag 13 november 2024
t/m donderdag 14 november 2024
Nationaal Golfcongres 2025 op 4 februari in Hilversum
donderdag 6 februari 2025
t/m donderdag 6 februari 2025

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
Green Industry Profile
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER