Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Alexander de Vries versterkt NGF-team Duurzaam beheer

NIEUWS
MARKT & ACTUEEL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 2 juli 2024
60 sec


Alexander de Vries versterkt vanaf 1 september de afdeling Duurzaam beheer van de NGF. Hij wordt adviseur duurzaam golfbeheer en is de opvolger van de naar NOC*NSF vertrokken Niels Dokkuma.


Alexander de Vries was de afgelopen vijf jaar projectleider Golf en Sport bij het bedrijf De Ridder en in deze functie verantwoordelijk voor het onderhoud en de verduurzaming van meerdere Nederlandse golfbanen. Hij is 50 jaar oud en heeft een brede ervaring in de golfsector. Eerder was hij werkzaam als greenkeeper bij Golfclub Houtrak en The Dutch en als golfbaanmanager bij Golfcentrum De Batouwe en Het Rijk van Sybrook.

'Onze sector heeft grote uitdagingen op het gebied van bronnen- en ruimtegebruik'

Op de website van de NGF zegt hij: 'Ik heb verschillende kanten gezien van onze mooie sport en duurzaamheid gaat me aan het hart. Ik kijk er naar uit om me in te zetten voor een verdere verduurzaming van de golfsport en om golfclubs -en banen hierbij te ondersteunen. Onze sector heeft grote uitdagingen op het gebied van bronnen- en ruimtegebruik. Maar er liggen voor golfbanen ook grote kansen om middels duurzaam beheer structurele speelkwaliteit te realiseren en om bij te dragen aan nationale uitdagingen. Denk aan waterbuffering in extreem natte perioden, het versterken van de biodiversiteit op golfbanen en het delen van de mooie natuur waarin we golfen.'

Biodiversiteit

De NGF-afdeling Duurzaam beheer bestaat naast Alexander de Vries uit ecoloog en adviseur duurzaam beheer Louise Bienfait. Zij volgde in september 2022 Koert Donkers op en heeft binnen het team een focus op GEO-(her)certificering en de ontwikkeling van biodiversiteit op golfbanen. Sinds het vertrek van Niels Dokkuma staat het team onder leiding van Alexander Renders die tevens manager van de NGF-afdeling Sportparticipatie is. Daarnaast is er een NGF-medewerker die de afdeling ondersteunt bij communicatie.


Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER