Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Oud-directeur NGF onder vuur door artikel 'Follow the Money'

NIEUWS
REGELGEVING & JURIDISCH
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Wijnand Meijboom, dinsdag 7 mei 2024
79 sec


Reactie NGF: 'Het artikel is grotendeels gebaseerd op insinuaties'

De NGF neemt afstand van een artikel van onderzoeksplatform Follow the Money (FTM) van afgelopen weekend waarin gesteld wordt dat voormalig NGF-directeur Jeroen Stevens een half miljoen euro aan inschrijfgelden voor golfwedstrijden in eigen zak gestoken heeft.


Stevens stapte in november vorig jaar op als directeur van de NGF. Dit vertrek volgde na beschuldigingen bij het Centrum Veilige Sport Nederland (CVSN). Hoewel Stevens na een nader onderzoek werd vrijgepleit, nam hij ontslag omdat bij hem door de valse beschuldigingen het plezier in de functie was verdwenen.

In het artikel van FTM van begin mei wordt een nieuw frame toegevoegd aan het vertrek van de NGF-directeur. Stevens zou ontslag hebben genomen, omdat binnen de NGF aan het licht zou zijn gekomen dat hij al zeker twintig jaar sjoemelde met de inschrijfgelden voor golfwedstrijden. In het verhaal van FTM is te lezen dat deelnemers van NGF-wedstrijden contant moesten betalen. Het onderzoeksplatform concludeert daaruit dat dit geld linea recta naar directeur Stevens zou zijn gegaan. Een echt bewijs wordt daarvoor niet aangevoerd.

De reactie van de NGF: 'Het artikel bevat feitelijke onjuistheden, er wordt onterecht naar individuele personen gewezen en het artikel is grotendeels gebaseerd op insinuaties en beweringen van mensen die de NGF en individuele mensen schade willen berokkenen.'


Giraal

Golfers die meededen aan wedstrijden betaalden aan de bond een inschrijfbedrag van 50 euro in contanten. 'De inhoud van de kas werd na wedstrijddagen verdeeld: een deel voor de NGF en een deel voor 'JS', Jeroen Stevens. ''Mensen binnen de bond zagen dit als een normaal proces'', zegt een ingewijde', zo is te lezen in het artikel van FTM. Op de website van de NGF staat dat sinds augustus 2023 het alleen nog mogelijk is om inschrijfgeld voor wedstrijden giraal te betalen. 'Van deze inkomsten werd een deel gestort op de rekening van de NGF en verantwoord in haar jaarrekening en een deel werd gebruikt om contante betalingen te doen', zo is te lezen. De accountant is volgens de NGF op de hoogte en heeft dit meegenomen in haar controle van de jaarrekening 2023.


Jeroen Stevens (foto: archief NWST)

Doofpot

Het onderzoeksplatform FTM baseert het artikel naar eigen zeggen op geluidsopnamen, interne documenten en gesprekken met betrokkenen. Het bestuur van de NGF zou de affaire volgens FTM in de doofpot hebben willen stoppen, maar een huisaccountant heeft in maart van dit jaar melding gedaan bij de Financial Intelligence Unit (FIU).


LEES OOK

Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
maandag 7 oktober 2024
t/m maandag 7 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER