Aanbod voor greenkeepers: opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper |
|
|
|
Chantal de Jong,
dinsdag 20 juni 2023 |
|
| 114 sec |
Aan golfbaanonderhoud worden steeds hogere eisen gesteld. Onder andere de zorg voor een vitale bodem en ecologisch beheer worden steeds belangrijker. Dat vraagt om professionals die weten wat er speelt én hoe ze dit samen met collega's moeten doorvoeren in hun werk. Na de zomer start HAS green academy weer met de opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper.
|
De opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper leert je alles over de opbouw van greens, tees en fairways en de ontwatering en beregening ervan. Hiermee kun jij zelfstandig aan de slag en leer je ook hoe je de hoofdgreenkeeper kunt ondersteunen. Tijdens de opleiding Hoofdgreenkeeper leer je de basisvaardigheden die nodig zijn voor het opstellen van een beheer- en werkplan voor de golfbaan. Ook krijg je onder meer inzicht in het financieel management. Ruben Vanderborght heeft de opleiding Hoofdgreenkeeper afgerond en zegt daar het volgende over: 'De opleiding Hoofdgreenkeeper is een aanrader voor iedereen die wil groeien als greenkeeper!' Oud-cursist Jannes Landkroon vult dit aan door aan te geven dat de HAS de plek is waar hij de basis leerde waarmee hij nu met passie zijn functie als hoofdgreenkeeper kan uitoefenen. De deelnemers ronden de opleidingen af binnen een periode van circa vier maanden. Bij het succesvol afsluiten van de opleiding ontvangen ze hun diploma dat officieel erkend is door de Nederlandse Greenkeepers Associatie, de Nederlandse Golf Federatie en de Nederlandse Vereniging voor Golfaccommodaties.
Cursusleider Toine Hattink aan het woord
De inhoud van de cursussen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper wordt constant geoptimaliseerd. Volgens cursusleider Toine Hattink is dit belangrijk, omdat de praktijk op de golfbaan en het werk van de greenkeepers complex is. 'Het vak is technisch en organisatorisch moeilijker geworden en verandert voortdurend. Daar moeten we inhoudelijk recht aan doen met de cursussen. Met de NGA, NGF en de NVG hebben we altijd goed contact gehad over de doorontwikkeling van onze cursussen. Dat blijven we graag doen.' Het is volgens Toine belangrijk om de opleidingen te volgen, om inzicht te krijgen in hoe de golfbaan zich verhoudt tot maatschappelijke vraagstukken. 'We moeten bijvoorbeeld verantwoordelijk omgaan met het waterbeheer en middelengebruik. Ook moeten we er tegelijkertijd voor zorgen dat spelers tevreden zijn en dat ondernemers nog steeds geld kunnen verdienen op een golfbaan.' De opleidingen vinden beide plaats bij HAS green academy in Den Bosch en worden verzorgd door docenten van de HAS en door externe experts uit het vakgebied. 'We bieden praktijkgerichte cursussen aan, dus het is belangrijk dat we regelmatig naar buiten gaan,' aldus de cursusleider. De opleiding Assistent-hoofdgreenkeeper start 27 september en de opleiding Hoofdgreenkeeper start 10 oktober in Den Bosch. Meer informatie en het overzicht van het volledige cursusaanbod vind je op www.has.nl/gras.
Doorlopende leerlijn van Assistent-hoofdgreenkeeper naar Hoofdgreenkeeper
De opleidingen Assistent-hoofdgreenkeeper en Hoofdgreenkeeper maken onderdeel uit van een lopende leerlijn. Deze leerlijn is ontwikkeld in samenwerking met IPC Groene Ruimte en is erkend door de brancheorganisaties NVG, NGF, NGA. Met deze constructie borgen we de kwaliteit en bieden we doorstroommogelijkheden. Binnen de leerlijn is het mogelijk om jezelf te ontwikkelen van greenkeeper, tot (assistent-) hoofdgreenkeeper en Expert Natuurgras.
LOGIN met je e-mailadres om te reageren. |
|
|
Er zijn nog geen reacties. |
Tip de redactie
|