Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Hoe zorg je voor een sterke, gezonde grasplant?

ADVERTORIAL
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, maandag 24 april 2023
75 sec


Op golfbanen is plantgezondheid en -vitaliteit een belangrijk item. Een gezonde grasplant is immers veel weerbaarder en wordt minder snel ziek. Maar wat betekent dit en waarom wordt het juist nu steeds belangrijker? Om dit te begrijpen moeten we kijken naar de manier waarop we tegenwoordig golfbanen onderhouden.


Eén van de manieren om te zorgen voor een sterke, gezonde grasplant is het inzetten van biostimulanten. Het gaat daarbij om producten op een natuurlijke basis die de plantprocessen activeren en de bodemactiviteit stimuleren en zo zorgen voor een vruchtbare en gezonde bodem en plant. Om zowel een weerbare als gezonde grasplant te garanderen, gebruiken wij het Plant Prestatie Concept. Dit betekent o.a.:
• Optimaliseren groei- en veerkracht van de plant;
• Stimuleren van plant-microben interactie;
• Verbeteren van de gezondheidsstatus van de plant.


Om bovenstaande concept toe te passen, gebruiken we drie pijlers:
1. Advies: we stemmen het huidige aanbod van bemesting af op de meest recente bodemanalyse, we werken nauw samen.
2. Data: we houden het vochtgehalte, de hardheid van de greens, de grasbezetting en het bemestingsschema in de gaten. We verzamelen de data van andere golfbanen via het Plant Prestatie Concept.
3. Producten: we gebruiken onze eigen ontwikkelde VOSCA+ lijn, gemakkelijk te bestellen via de bestelapp. Een kleine selectie van onze producten:
• VOSCA+ Energy: een organische vloeibare meststof die vrije aminozuren bevat. Het ondersteunt in groei, vitaliteit en onderhoud van de plant door ze meer energie te geven. Dit resulteert in een sterkere en gezondere groei, met een verbeterde bladkleur, grotere bladeren, betere wortels en daardoor een hogere weerstand tegen biotische en abiotische stress.
• VOSCA+ Sporenmix: een uitgebalanceerde, geconcentreerde en veilige bladvoeding. Bevat een mix van organische gechelateerde sporenelementen zoals ijzer, mangaan, zink, koper, borium en molybdeen. Het ondersteunt de plant in aanmaak en omzetting van veel essentiële onderdelen bij enzymprocessen en fotosynthese.
• VOSCA+ Liquid Silica: versterkt de opname van silicium in de vegetatieve groeifase. Silicium is een belangrijke bouwsteen in de plant en versterkt de celwand. Hierdoor wordt er een versterkte fysische barrière gevormd wat de plant helpt om gezond te blijven.


Contact

Heb je vragen, wil je advies of producten bestellen? Onze specialisten staan voor je klaar. Neem gerust contact op via openbaargroen@voscapelle.nl of neem direct contact op met je persoonlijke adviseur van Vos Capelle.





Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER