Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Koert Donkers hoofdgreenkeeper bij GC de Dommel

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Hanneke Tax, dinsdag 4 januari 2022
55 sec


Volgens het spreekwoord 'het bloed kruipt waar het niet gaan kan' keert Koert Donkers terug naar zijn grote passie, het greenkeepersvak. Hij volgt per 1 februari 2022 hoofdgreenkeeper Harrie van Oirschot op bij Golfclub de Dommel.

Koert Donkers
Koert Donkers

Harrie van Oirschot startte 43 jaar geleden als greenkeeper op de Dommel en was er de laatste 24 jaar hoofdgreenkeeper. Van Oirschot doet een stapje terug maar blijft werkzaam als greenkeeper.

Veelzijdige ervaring

Donkers woont in Eindhoven en is 49 jaar oud. In 2014 werd hij verkozen tot Greenkeeper van het jaar; hij was toen hoofdgreenkeeper bij Golfclub Princenbosch. Naast zijn baan als hoofdgreenkeeper was hij meerdere jaren actief binnen golfgerelateerde organisaties, onder andere als voorzitter van de Nederlandse Greenkeepers Associatie NGA en op dit moment nog als bestuurslid van de Europese greenkeepersassociatie FEGGA. Ook was hij enkele jaren verbonden aan de NGF bij het onderdeel 'duurzaam beheer en agronomie'.


LEES OOK

Ecologisch gezond beheer

Donkers kijkt er erg naar uit om te beginnen op de mooie bosbaan: 'De laatste jaren zijn er al heel veel goede stappen gezet door het greenkeeperteam van De Dommel. Het lijkt me fantastisch om als onderdeel van dat team deze lijn voort te zetten. Het was altijd al een kleine wens om op een baan met zo'n mooie ligging en historische achtergrond te mogen werken. Duurzaamheid en ecologisch gezond onderhoud staan al hoog in het vaandel op De Dommel dus dat voelt bekend. De klasse, en daarnaast de Brabantse gezelligheid van deze baan spreken me enorm aan. Daarnaast heeft Golfclub De Dommel mooie plannen onder de pet, waarvan de ontwikkeling van het oefengebied de eerste fase is.'





Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER