Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Succesvolle editie Nationale Grasdag in Utrecht

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, donderdag 4 februari 2016
72 sec


Ruim 250 sportveldbeheerders, beleidsmakers en adviseurs kwamen vorige week in Stadion Galgenwaard samen op de 13e editie van de Nationale Grasdag.

Hier werden zij in het kader van het thema 'Innoveren in het krachtenveld' door experts uit de sector bijgepraat over de laatste innovaties in natuurgrasvelden. Vernieuwing is voor de grasprofessional anno 2016 onontbeerlijk in het krachtenveld van politiek, maatschappij en verenigingen.

Al voor het 13e jaar op rij is Nationale Grasdag het kennisplatform voor eenieder die professioneel met sportvelden van doen heeft. Gedreven door de missie om het niveau van natuurgrasvelden in Nederland op topniveau te krijgen en te houden, had de organisatie ook dit keer een interessant lezingenprogramma vol praktische tips en adviezen gereed.

Prestatiecontract en rentmeesterschap
Door teruglopende budgetten en kennis, privatisering en versnippering van verantwoordelijkheden wordt het voor gemeenten een steeds grotere uitdaging om de kwaliteit van sportvelden hoog te houden. Kybys en Bras Fijnaart dragen prestatiecontracten en rentmeesterschap aan als oplossing. Hierbij wordt de aannemer verantwoordelijk voor het eindresultaat, en krijgt hij vrijheid in het realiseren van dit resultaat met volop ruimte voor innovatie.

Revolutie in natuurgras
Een extra tool voor het verder verbeteren van de kwaliteit van sportvelden werd onthuld door Advanta en Vredo. Zij sloegen de handen ineen voor het verhogen van het aandeel veldbeemdgras in de zode. Het resultaat is de innovatie Advance DDS: een uniek zaaiconcept van gecoat graszaad en afgestemde zaaidiepte en zaaddosering, waardoor veldbeemdgras veel beter tot zijn recht komt.

Als slot van het ochtendprogramma wees HAS Hogeschool op het belang van blijven leren: van elkaar, van andere sectoren en via scholing. Fieldmanager Johan van Amerongen van FC Utrecht gaf een inkijk in het veldbeheer in het Galgenwaard Stadion, waarna het tijd was voor de lunch en het veldbezoek.

Innovatie in de bodem
Het middagprogramma bestond uit twee interessante lezingen over wat zich onder het gras afspeelt: de bodem. Eurofins Agro liet zien dat bodemanalyse enorm veel cruciale informatie kan opleveren voor optimale grasgroei. DCM ging vervolgens nog dieper in op het belang van kalk voor de bodem. Utrechtenaar Henk Westbroek sloot de dag af met een warm pleidooi voor natuurgras.



Kijk voor alle presentaties en een uitgebreide sfeerimpressie op www.nationalegrasdag.nl



Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER