Whatsapp Facebook X LinkedIn RSS feed

Werkbezoek Ministerie Infrastructuur en Milieu bij Golfclub Zeegersloot

NIEUWS
Facebook Twitter Linkedin Whatsapp
Peter Jansen, maandag 25 januari 2016
64 sec


De directeur-generaal Milieu en Internationaal van het Ministerie van Infrastructuur & Milieu, drs. Chris Kuijpers, heeft in het kader van de 'Green Deal Sportvelden' een werkbezoek gebracht aan Golfclub Zeegersloot in Alphen aan den Rijn. Het werkbezoek werd op verzoek van het ministerie georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie (NGF).

Het Ministerie van Infrastructuur & Milieu heeft in 2015 met alle relevante partijen in Nederland een Green Deal gemaakt over het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen op sportvelden. Daarin is onder meer opgenomen dat golfclubs, net als alle andere sportverenigingen in Ndereland, hun accommodaties vanaf 2020 zonder gewasbeschermingsmiddelen moeten onderhouden. Met het ondertekenen van de Green Deal hebben de beheerders van golfbanen toegezegd het gebruik daarvan zo snel mogelijk af te bouwen en te zoeken naar milieuvriendelijke middelen voor het bestrijden van onkruiden en schimmels.

De heer Kuijpers liet zich tijdens zijn bezoek uitvoerig bijpraten door Joris Slooten (beleidsmedewerker Duurzaam Golf) en Niels Dokkuma (agronoom) van de NGF, over de gevolgen die de Green Deal voor golfclubs en -banen hebben. Namens Golfclub Zeegersloot gaven voorzitter Hans van Weezel en GEO-projectleider Ferd Schelleman inzicht in de ervaringen die inmiddels met de behandeling van fairways en greens in het kader van de Green Deal zijn opgedaan. De keuze voor het bezoek viel mede op Golfclub Zeegersloot vanwege haar gedegen en succesvol doorlopen GEO traject, evenals de flinke uitdaging waarmee Zeegersloot van doen heeft i.v.m. de moeilijke natuurlijke grondslag (klei en veen) van de golfbaan.

Vanwege het uitstekende traject voor de internationale GEO-certificering, die Golfclub Zeegersloot vorig jaar ontving voor haar milieu- en duurzaamheidsbeleid, wordt de Alphense club onder andere door de NGF als een van de voorbeelden gesteld aan andere golfclubs, wereldwijd.

Foto v.l.n.r.:
NGF-agronoom Niels Dokkuma, directeur-generaal Chris Kuijpers en Leen van Reeuwijk, hoofdgreenkeeper van Golfclub Zeegersloot, bekijken de wortelgroei op een van de greens die inmiddels volgens de Green Deal-afspraken met 'natuureigen’ middelen is behandeld tegen onkruiden en schimmels.





Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd.   LOGIN   of maak gratis een account aan.

REACTIES
Er zijn nog geen reacties.

Tip de redactie

Meld je aan voor onze digitale nieuwsbrief.
AGENDA
Groentechniek Holland 2024
woensdag 11 september 2024
t/m zaterdag 14 september 2024
Drie gratis masterclasses 'Grip op de Grasmat'
dinsdag 17 september 2024
t/m woensdag 2 oktober 2024
NGA-golfdag biedt greenkeepers drie opties
dinsdag 8 oktober 2024
t/m dinsdag 8 oktober 2024

ONDERDELEN
Archief
Dossiers
GIP
OVER ONS
Over ons
Duurzaamheid & NWST
Contact
Het team
ADVERTEREN EN ABONNEREN
Fysiek abonnement
Digitaal abonnement
Abonneren nieuwsbrief
Adverteren
Verschijningsdata
MEER
Redactionele spelregels
Algemene voorwaarden
Disclaimer
Privacy
Cookies
ONDERDELEN
OVER ONS
ADVERTEREN EN ABONNEREN
MEER